Træk stikket i det gamle Østtyskland – til attraktive priser

Der er en del vand i spil på Serrahn-banen, som længdemæssigt ikke er den store udfordring.

En stribe golfbaner er siden Murens fald anlagt i den tyske delstat Mecklenburg-Vorpommern. Én af dem er Van der Valk Golfclub Serrahn syd for Rostock. Tæt ved er der mulighed for at se nærmere på den tidligere statschef Erich Honeckers gamle jagtresidens.

Det gamle DDR, som gik over i historien, da Muren væltede i november 1989, var golfmæssigt et regulært ingenmandsland.

Serrahn på en dag med blå himmel. Området byder på landlige omgivelser og masser af fred og ro.

Golfsporten passede ikke rigtig ind i den kommunistiske tankegang. Inden 2. Verdenskrig brød ud, var der fem baner rundt i det, som senere blev til DDR. I 1951 var der kun en enkelt tilbage – nemlig Herzogliche Golfklub i Oberhof i Thüringen, men så blev fairways og greens også her til landbrugsjord. Den historiske bane blev dog genåbnet i 2006.

Ét af disse mange golfresorter ligger i delstaten Mecklenburg-Vorpommern. Der er langt mellem byerne her ude i det nordvestlige hjørne af delstaten, som strækker sig mellem Østersøen og Berlin. Området er et af de tyndestbefolkede i hele Tyskland.

Mecklenburg-søerne – Mecklenburgische Plattensee hedder det på tysk – syd for Rostock er den store turistattraktion. De kæmpestore søer ligger omgivet af frodige skove, og der er rig lejlighed til at komme i nærkontakt med en enestående natur, om det så gælder sejlads, vandreture eller måske en golfrunde.

Hotellet ligger ganske tæt på første tee.

Ude på landet

Det er her i hjertet af denne region, at Golf Club Serrahn ligger. Vi er godt stykke ude på landet, hvor nogle af vejene har en bredde, som danske cykelstier kan matche. Men området indbyder med al sin idyl til at trække stikket fra stress og jag. Her er fred og ro.

Golfbanen blev åbnet i 2008 og har en naturskøn beliggenhed ud til Krakower-søen. Green på hul 4 ligger på en halvø nærmest helt nede ved søbredden.

De langtslående golfspillere kommer ikke rigtig på prøve på denne bane. Med en beskeden længde på 5.087 fra gul tee og 4.641 fra rød tee hører banen til de korte. På denne bane handler det langt mere om præcision, for de fleste fairways er ganske smalle. Det handler om course-management og om at spille med omtanke.

Banen har så absolut sin charme. Der er på flere af hullerne muligheder for at tage nogle chancer, og hvis slagene er der, så kan scorekortet godt se rigtigt positivt ud. Et eksempel er hul 10 – et kun 231 meter kort par 4 hul. Her drives der hen over en bakke, hvorfra det går ned mod green. Ikke så få er blevet fristet til at forsøge at drive green. Men er drivet bare en smule i venstre, så lurer en sø.

Der er i øvrigt markant forskel på længderne på de første ni huller og så de sidste ni. 2.934 meter måler hullerne et til ni, mens der kun er 2.153 meter på anden halvdel af banen.

Hotellet drives af Van der Valk-kæden, som har flere andre hoteller i Tyskland.

Hyggeligt hotel

Lige ved siden af golfbanen, som ikke kun tæller en 18 hullers bane, men også en ni hullers pay and play-bane, ligger hotellet. Et firestjernet hotel med 34 hyggelige værelser – lige fra enkeltværelser til suiter og lejligheder.

Det er Van de Valk-kæden, der driver Golfhotel Serrahn. Kæden, der har sit udspring i Holland, har en lang række hoteller rundt i Tyskland – men også i Holland, Belgien, Frankrig og Caribien.

Kun små 20 minutters kørsel fra Serrahn ligger i øvrigt et andet af Van de Valk-hotellerne, Naturresort Drewitz. Det er et feriekompleks, der er værd at besøge, for en del af bygningerne var tidligere Erich Honeckers jagtresidens lige ned til Drewitzer-søen.

Tilbage på Golfhotel Serrahn er der mulighed for at forkæle sig kulinarisk i a la carte-restauranten, hvor der serveres både regionale specialiteter samt internationalt lækkerier. På den idylliske solterrasse er der en grillplads med åben ild – en romantisk og rustik atmosfære.

Der er ikke kun golf, der hører til aktiviteterne. Ved hotellet er der også tennisbane, rideskole samt ikke langt til flotte landskaber med enge, skove og ikke at forglemme søerne. I omegnen er der også talrige slotte.

Den lille flække Serrahn byder sig virkelig til med ferie og golf i historiens vingesus.

 

Af Jørgen Schultz
i Serrahn, Tyskland

*