Endnu en kvalitetsbane undervejs syd for Lissabon

Lige som sin nabobane, The Dunas Course, vil den kommende Torre Course ligge i et område med fyrretræer og i et sandet terræn. Foto: James Hogg

Terras da Comporta syd for Lissabon vil utvivlsomt blive endnu et aktiv, når det gælder om at trække golfspillere til Portugal. Torre Course åbner i sommeren 2025 med selveste Sergio Garcia som designer.

Den nye golfbane – Dunas Course – i Terras da Comporta har høstet massiv ros siden åbningen tilbage i 2023.

Ved World Golf Awards i fjor strøg Dunas Course til tops som “Verdens bedste nye golfbane”, men Vanguard Properties, som ejer banen, hviler ikke på laurbærrene. Der er allerede fuld gang i etableringen af en nabobane, som får navnet Torre og forventes åbent i sommeren 2025.

Vanguard Properties er Portugals største ejendomsudvikler har sat Sergio Garcia til at sætte stregerne, og det er reelt den spanske verdensstjernes første opgave ud i banearkitektur. Og han lægger ikke skjul på, at han knap kan vente med at løfte sløret for banen – anlagt i et naturskønt og sandet terræn en times tid syd for Lissabon.

Spanske Sergio Garcia har sat stregerne til Torre Course. Foto: James Hogg

Terras da Comportas team af greenkeepere har afsluttet såningen af græs på banens teesteder, fairways og greens i slutningen af sidste måned, og layoutet forbliver på tidsplanen og vil være klar til spil i starten af næste sommer.

Inspiration fra Valderrama

The Torre Course måler 6.575 meter fra de bagerste teesteder, når den er afsluttet, og banen skal byde på en kombination af risk-and-reward-huller, snævre fairways og små greens, og Garcia lægger ikke skjul på, at han har ladet sig inspirere af sin yndlingsbane – selveste Valderrama.

– Min yndlingsbane har altid været Valderrama – jeg nyder snævre fairways, små greens og en targetgolfbane. Torre-banen vil generelt favorisere præcision og course-management frem for længde. Det bliver en udfordring, da vi ønsker, at folk, der spiller på banen, kommer tilbage og bliver ved med at vende tilbage. Med seks teesteder på hvert hul vil banen henvende sig til alle niveauer af golf fra begyndere til professionelle og ung såvel som ældre, lyder det fra Sergio Garcia.

Placeringen af banen ligger i slående natur kun et par kilometer fra de smukke strande i Comporta syd for Troia-halvøen, og området har alle ingredienserne til en spektakulær golfbane. Det er et smukt sted for en golfbane.

Snævre og bølgende fairways kommer til at præge den nye bane ved Terras da Comporta. Foto: James Hogg

Rodrigo Ulrich, direktør for golf hos Terras da Comporta,konstaterer, at det har været et fantastisk første år for Dunas Course. Og nu er forventningerne, at gæsterne bliver lige så begejstrerede for Torre Course.

Med årene er det målet at skabe et helt nyt resort med muligheder for overnatning – både hotel og lejligheder – samt andre aktiviteter i området.

Af Jørgen Schultz