Aarhus Airport Hotel har slået dørene op

37 dobbeltværelser omfatter det nye hotel ved Aarhus Airport. Foto: Aarhus Airport

Rejsende og luftfartspersonale kan nu gå tørskoet mellem hoteldøren og afgangs- eller ankomsthallen i Aarhus Airport. Lufthavnen åbnede 1. marts Danmarks første lufthavnshotel, der er integreret direkte i terminalen.

Aarhus Airport Hotel er Danmarks første lufthavnshotel, der ligger i selve lufthavnen. Det digitale hotel åbnede den 1. marts.

Tidlige flyafgange kan give rejsestress. Vækkeuret ringer urimeligt tidligt, ungerne ikke er til at drive ud af dynerne, og taxien lader vente på sig. Men siden den 1. marts kan man blive al negativ rejsefeber kvit og vågne op direkte i lufthavnen i Aarhus.

Det nye airport-hotel giver mulighed for at undgå stress i nattetimerne. Foto: Aarhus Airport

I forbindelse med totalmoderniseringen og udvidelsen af lufthavnen er der bygget en førstesal på terminalbygningen. Her ligger det nye hotel, der rummer 37 dobbeltværelser, heraf et handicapvenligt værelse, med adgang via trapper eller elevator fra terminalen. Værelserne ligger på rad og række med en fordelingsgang hen over ankomst- og afrejseindgangene. De er indrettet i skandinavisk stil med egne badeværelser, moderne faciliteter, komfortable senge og gratis wifi.

– Hotellet er et led i at opgradere Aarhus Airport som international lufthavn. Vi har jævnligt luftfartspersonale, som lander sent og skal overnatte, inden de skal tidligt af sted næste morgen. Hvor fly-crewet før typisk tog turen ind til Aarhus, kan de nu nøjes med at gå op ovenpå og krybe under dynen. Dertil kan rejsende med tidlige afgange slippe morgenstressen ved at checke ind på hotellet aftenen før og vågne op få minutter fra check-in, siger Lars Rønnov, som er HR- og kommerciel chef i Aarhus Airport i en pressemeddelelse.

Selvbetjeningshotel

Hotellet kan også benyttes af erhvervsrejsende på farten, projekthåndværkere, eller hvis familien langvejs fra skal udforske Nationalpark Mols Bjerge, Djurs Sommerland, Ree Park Safari eller Ebeltoft by.

Hotellet er et digitalt et af slagsen eller med andre ord et selvbetjeningshotel. Når gæsten har booket direkte på Aarhus Airport’s hjemmeside eller via en bookingportal, får man en digital nøgle – en talkode, som låser værelsesdøren op. Det betyder, at man kan komme på alle tider af døgnet. Morgenmad eller aftensmad kan bestilles som roomservice eller til indtagelse i lufthavnsrestauranten MIB Aarhus Airport inden flyafgang for dem med boardingkort.

Selvom hotellet er uden en egentlig hotelreception, er der ikke langt til menneskelig service. Hotelgæster er altid velkommen i Passagerservice, hvis der er behov for ekstra hjælp.

Hotellet kan bookes på aar.dk/hotel og via diverse bookingportaler.

Af Jørgen Schultz