SE VIDEO: Spektakulære Alhaurin i Mijas-bjergene

Klubhuset oser af stemning og atmosfære højt oppe i Mijasbjergene. Foto: GolfXtra

Få kilometer fra bjergbyen Alhaurin el Grande ligger en naturskøn golfbane. Stregerne til den spektakulære bane er sat af ingen ringere end Severiano Ballesteros. Hvis du vil have stemning, så tag en tur op i Mijas-bjergene.

Costa del Sol, Spanien: Ved afkørslen på A7 på Solkysten ved La Cala Mijas går det kun én vej ad hovedvejen A7053. Og det er opad. Vi sætter kursen mod Alhaurin el Grande – en bjergby, som er en oplevelse værd.

Lige før ankomsten til denne fantastiske bjergby, ligger Alhaurin Golf Club i et område, hvor ferieboliger side om side præger billedet.

Klubhuset ved golfklubben er en oplevelse. Atmosfæren og stemningen er ikke til at tage fejl af, og snakken rundt på terrassen afslører, at mange nationaliteter har fået øjnene op for dette herlige anlæg – placeret i en fantastisk natur. Bjerge lige så langt øjet rækker.

Rundt ved banen – her er de en række af de bagerste huller – ligger stribevis af ferieboliger. Foto: GolfXtra

Alhaurin Golf Club har en spektakulær 18 hullers bane – designet af uforglemmelige Severiano Ballesteros. Her formidlede han sin visdom og personlighed – og skabte et miljø, som kun få andre baner har. Det er en bane, som udfordrer alle slags golfspillere, og alle spillets facetter skal i brug, akkurat som da Seve selv bevægede sig rundt på banen.

Fantastisk udsigt

Alhaurin Golf Club har en storslået udsigt over Sierre de Mijas og Middelhavet. Der er kun 20 minutters kørsel til Fuengirola og Mijas Costa og en halv snes minutter længere til lufthavnen i Malaga.

Alhaurin-banen er mere kuperet, end den er lang. Fra gul tee er der 5611 meter rundt, mens der fra de forreste røde klodser er 4865 meter. 72 slag skal der være på scorekortet for at gå i par.

Golfbanen er kuperet – allerede fra hul 1, hvor der efter drivet skal slås op mod en højtbeliggende green. Og på 2. hul går det så den anden vej – lige i retning af klubhuset. Denne gang går det nedad.

Der er markant forskel på de forreste ni huller – og så bag ni. De første ni huller er klart de mest kuperede, og fra flere af hullerne er der en formidabel udsigt over bjergene og ud over Middelhavet.

Hullerne er afvekslende, og der er ikke færre end seks par 3 huller på banen, som hver for sig varierer i længde. Der er også et par snedige par 4 huller, hvor præcision er mere afgørende end længde. Det gælder eksempelvis 13. hul, hvor drivet skal lande fuldstændig perfekt, hvis der skal gøres forhåbninger om at kunne angribe flaget. Hullet er kun knap 100 meter langt.

Alhaurin ligger med den skønneste udsigt over bjergene. Foto: GolfXtra

Særpræget vegetation

En spektakulær 18-hullers bane på Costa del Sol, designet af den uforglemmelige

Med en storslået udsigt over Sierra de Mijas og Middelhavet ligger det kun 20 minutter fra Fuengirola og Mijas Costa og 25 minutter fra Malaga Lufthavn og Marbella.

Denne bane giver dig mulighed for at bruge alle køller og sikre en fantastisk golfdag, hvor hvert hul er forskelligt. Og vegetationen er et udsnit af middelhavsskoven med et stort udvalg af arter.

Alhaurín Golf tilbyder også en 9-hullers par 3-bane, der omgiver træningsområdet og formentlig er blandt en af de bedste i Andalusien.

6. hul – et 482 meter langt par 5 hul – er ét af de smalleste huller overhovedet på banen. Foto: GolfXtra

Femstjernet hotel

Udover en lang række ferieboliger er der ved siden af golfbanen et firestjernet hotel, som er ved at blive opgraderet, så der kommer endnu en stjerne på. Hotellet er omgivet af landskab og ligger fem kilometer Alhaurin el Grande. Hotellet har en udendørs swimmingpool med liggestole og en hyggelig terrasse med udendørs opholdsområde.

Alle værelser har aircondition, varme, gratis WiFi, satellit-tv, lille balkon, minibar og eget badeværelse med badekar. Der er toiletartikler og hårtørrer.

La Ventilla er feriestedets hovedrestaurant, hvor der serveres gastronomiske middelhavsretter i en rolig og elegant atmosfære. Ejendommen har også en bar og tilbyder madpakker efter anmodning.

Det omkringliggende område er perfekt til vandreture og udflugter, og for dem, som virkelig vil udfordres med vandring i bjergene, så er mulighederne mange. Kystbyen Fuengirola ligger kun 17 kilometer borte, hvis den fred og idyl, der præger området ved Alhaurin-resortet, skal afløses af det pulserende liv inde i byen, hvor der er masser af shoppingmuligheder, barer og restauranter samt et spændende område ved lystbådehavnen.

 

Af Jørgen Schultz
i Alhaurin, Spanien