Spektakulært view på Alcanada: Fyrtårn og Alcudia-bugten som kulisse

Mageløs. Spektakulært. Udsigten fra Alcanada-banen ud over Alcudia-bugten er ganske enkelt enestående. Foto: Club de Golf Alcanada

Der er den skønneste udsigt fra Club Golf de Alcanada på Mallorca. Banen, som er blevet til på tysk initiativ, er ikke billig. Men den er alle pengene værd – og er én af de bedste på øen.

Alcudia, Mallorca: Club Golf de Alcanada har altid stået som en af de bedst-ratede baner på Mallorca.

Og den tyske grundighed fornægter sig ikke. I golfmæssig sammenhæng er Club de Golf Alcanada på den nordøstlige side af Mallorca den bedste bekræftelse på velkendte påstand.

Hans-Peter Porsche, der er barnebarn af Porsche-grundlæggeren, Ferdinand Porsche, er manden bag etableringen af Alcanada-banen, der har en beliggenhed som få andre baner. Som Mallorcas eneste seasidebane er der udsigt ud over Alcudia-bugten til den ene side og bjergkæden Sierra de Levante i den modsatte retning.

Banen er opkaldt efter fyrtårnet, som står på den lille ø, der har givet navn til fyrtårnet, et stenkast fra strandbredden lige nedenfor banen.

De 18 huller på banen har et forløb, som giver et væld af forskellige slag. Det går opad, det går nedad, og der spilles også på tværs af bjergsiden.

De første huller sker med havet som bagtæppe, hvor det går et godt stykke op i bjergene. Allerede på første hul – et par 5 hul på 450 meter fra gul tee – begynder udfordringerne. Det er specielt tredjeslaget ind mod green, der ikke tillader nogen form for koldstart. Slaget skal hen over en kanal, som tager sig af alt, hvad der er for kort.

Fantastisk udsigt

De næste huller fortsætter i retning bjergene, men fra fjerde hul begynder det at gå i modsat retning. Ud over et væld af ældgamle korkege samt oliventræer er banen anlagt med en æstetik, som få kan matche. Negative kritikere vil mene, at banen kan være lige lovlig åben på en del huller. Omvendt ville det være synd og skam ikke at udnytte den bjergtagende udsigt, og den naturlige vegetation er på optimal vis indbygget i designet.

I klubhuset er der fra rastauranten frit udsyn til Alcanada-bugten. Menukortet giver mulighed for både frokostretter samt til aftensmenuen. Foto: Club Golf de Alcanada

For det meste kommer vinden direkte ude fra Middelhavet, og det betyder, at der ned ad bjerget spilles med vinden i ansigtet. Da nogle af teestederne ligger højt oppe, kan vinden derfor være særdeles meget i spil.

Selv om der er flere kuperede områder på banen, er det ikke et must at leje en buggy. Banen kan sagtens spilles til fods, selv om personale i sekretariatet gerne ser brug af buggies for at fremme tempoet ud på banen.

Træningsfaciliteterne er formidable, og proshop’en er så absolut et besøg værd. Sjældent ses der en shop, der har så bredt et sortiment på hylderne fra en stor del af de kendte mærker. Café og restaurant er beliggende, så der fra terrassen er en fantastisk udsigt ned over banen og ud over havet.

TEKST: Jørgen Schultz

fakta

Greenfee-priser

Prisen for at spille 18 huller på Alcanada-banen varierer i forhold til sæsonerne i løbet af året.

Fra 1. juni 2018 til 22. september er prisen 135 euro - svarende til cirka 1.005 kroner.

Fra 23. september til 7. november er prisen 150 euro - svarende til cirka 1.117 kroner.

Tjek priserne på: https://www.golf-alcanada.com/en/the-golf-course/rates