Azata for en prægtig udsigt

Fra store dele af Azata-banen er der en skøn udsigt ud over Middelhavet. Foto: Azata Golf

Costa del Sol i fokus: Azata lidt udenfor Estepona er den nyeste bane på Solkysten. En forholdsvis kort bane – men med masser af udfordringer.

Estepona, Spanien: Lidt uden for Estepona ligger den nye dreng i klassen, når det gælder golfbaner på Costa del Sol.

På en lang række huller – som her på 1. hul – er der vand i spil. Foto: GolfXtra

Azata Golf hedder anlægget, som blev indviet i 2020 – og dermed er den nyeste bane på Solkysten. En privat investor står bag anlægget, og ud over banen er investoren også ejer af den stribe af villaer og lejligheder, som ligger ved banen. Stirling & Martin har designet banen, som er en par 71-bane, som ikke er en udpræget lang bane. Fra bagerste tee er der 5703 meter, fra gul tee er der 5332 meter, mens der fra de røde klodser er 4358 meter.

Men det, som banen ikke har i længde, kompenseres i høj grad af det bølgende og skrånende terræn. Det er i høj grad netop den udfordrende integration i naturen, som er så karakteristisk for Azata. Det er i høj grad præcision, som der er brug for, hvis der skal skrues en ordentlig runde sammen.

15. hul er banens signaturhul. Et stærkt par 3-hul, hvor der handler om en sikker landing på en spændende ø-green. Foto: GolfXtra

Signaturhul på ø-green

Banens signaturhul er et sådant eksempel. Knap 120 meter er der fra gul tee, og fra teestedet truer nærmest en ø-green med vand på to af siderne. Til højre ligger Arroyo Vaquero-floden, som på flere andre huller er i spil.

Azata-banen ligger ganske tæt ved nabobanen Valle Romano, som ses bagerst til venstre. Foto: GolfXtra

Azata-banen ligger tæt ved to andre golfbaner i området – dels Valle Romano og dels Estepona Golf. I den ene retning knejser Sierra Bermeja-bjergene, mens Middelhavet ligger i modsat retning.

Klubhuset ligger med en prægtig udsigt ud over banen og med Sierra Bermeja-bjergene i baggrunden. Foto: GolfXtra

Kører golfspillet ikke rigtig; så nyd det view, der er ud over Middelhavet.

Azata for en prægtig udsigt.

INFO: Læs mere om greenfee-priser

 

Af Jørgen Schultz
i Estepona, Costa del Sol