Check-in til irsk charme på Mount Juliet

Manor House er hovedbygningen på Mount Juliet-resortet i Irland. Foto: Mount Juliet Estate

Mount Juliet Golf & Spa Hotel runder 20 år – og byder på luksuøse overnatningsmuligheder med golfbane – og ganske tæt ved byen Kilkenny.

Kilkenny, Irland: Omkring halvanden times kørsel i sydvestlig retning fra den irske hovedstad Dublin ved motorvejen M9 ligger Mount Juliet Golf & Spa Hotel.

Mount Juliet byder på luksuøse indkvarteringsmuligheder. Foto: Mount Juliet Estate

Golfbanen, som er nærmeste nabo til resortet, blev åbnet i 1991 med en venskabsmatch mellem selveste Tiger Woods og den største af alle irske Ryder Cup-helte, Christy O’Connor.

I 2002 og igen to år senere var golfbanen, der er designet af Jack Nicklaus, kulisse omkring WGC American Express Championship. Det er en herlig parkbane i det frodige landskab, som The Golden Bear har fået kreeret. Eksempelvis er der et malerisk flot par 3 hul, hvor teestedet ligger oppe i terrænet, og hvor green ligger godt beskyttet bag en stor, faretruende sø – banens signaturhul.

På den luksuøse landejendom er der tre muligheder, når det gælder indkvartering. Det er lejlighederne i Hunter’s Yard, lejligheder i Chauffeurs’ Lodge og endelig Mount Juliet Manor House. Sidstnævnte er hovedbygningen, hvor der er barer, restauranter samt knitrende ild i pejsene for at runde dagen af på hyggelig vis. For alle tre muligheder gælder, at de fremstår med hver deres charme i stil og indretning.

Golfbanen ved resortet er en klassisk parkbane, som selveste Tiger Woods var med til at indvi tilbage i 1991. Foto: Mount Juliet Estate

Mount Juliet er ikke den eneste oplevelse på de kanter. Resortet ligger ganske tæt ved Kilkenny – byen med det særdeles kendte bryggeri, som fremstiller den overgærede, røde ale. Hjemme i Irland sælges øllet under navnet Smithwicks, som også er navnet på byens gamle bryggeri.

MERE INFO: Se tilbud på golfophold på Mount Juliet

Af Jørgen Schultz