To klassiske linksbaner nær Dublin

Malerisk smukt er der på County Louth-banen ud til den irske østkyst. Foto: County Louth Golf Club

Der er dansk aftryk på County Louth-banen ved Baltray lidt nord for den irske hovedstad. Royal Dublin-banen emmer af historie.

Dublin, Irland: Der er masser af muligheder for at spille historisk golf i Irland. I slutningen af 1800-tallet blev de første golfbaner anlagt i landet. Royal Dublin og County Louth nær den irske hovedstad er to af dem.

Royal Dublin er klassisk links med masser af udfordringer. Foto: GolfXtra

Royal Dublin-banen lige uden for den irske hovedstad og ikke langt fra lufthavnen er en klassisk linksbane. Banen blev etableret på Bull Island ud til Dublin-bugten helt tilbage i 1885.

Tilbage i tiden var banen vært ved flere Europa Tour-turneringer, og ganske mange af verdens allermest kendte har også været på besøg. Det gælder eksempelvis den tidligere amerikanske præsident Bill Clinton, og også legendariske Jack Nicklaus er i gæstebogen.

Desuden har den tidligere irske storspiller Cristy O’Connor hjemme i klubben som pro og træner. Han var ti gange i træk fra 1955 at finde på Ryder Cup-holdet. En bedrift som ingen anden har kunnet præstere siden.

Cristy O’Connor spillede eagle, birdie, eagle på de tre sidste huller på Royal Dublin. Foto: GolfXtra

Smalle fairways, tricky greens og et væld af bunkere præger den velplejede bane, der er anlagt som mange af de traditionsrige baner i Skotland en såkaldt ud- og hjembane. Når de første ni huller er spillet, er man nærmest længst væk fra klubhuset.

Dansk fornyelse

Længere oppe ad kysten i nordlig retning ligger banen County Louth opkaldt efter et lille fiskerleje. Banen, som også kaldes Baltray, blev anlagt i 1892, og dens beliggenhed er unik.

Men selv en ældgammel bane kræver fornyelse i designet. Den opgave var for nogle år siden lagt i hænderne på den danske golfbanearkitekt Philip Spogard, der er medejer af Spogard & Vandervaart.

County Louth er en anelse mere kuperet end Royal Dublin ikke mindst helt ude ved de høje sandklitter, der skærmer en anelse mod vinden fra havet.

 

Af Jørgen Schultz
i Dublin, Irland