Klassisk links tæt på den irske hovedstad

Royal Dublin Golf club og klubhuset ligger helt ude ved Dublin-bugten. Historien går tilbage til 1885. Foto: Royal Dublin Golf Club

Royal Dublin-banen emmer af historie. Det er her, at den irske Ryder Cup-legende, Christy O’Connor, både har spillet og været pro.

Der er masser af muligheder for at spille historisk golf i Irland. I slutningen af 1800-tallet blev de første golfbaner anlagt i landet. Royal Dublin Golf Club er én af dem.

Royal Dublin er klassisk links med masser af udfordringer. Foto: GolfXtra

Royal Dublin-banen lige uden for den irske hovedstad og ikke langt fra lufthavnen er en klassisk linksbane. Banen blev etableret på North Bull Island ud til Dublin-bugten helt tilbage i 1885.

Tilbage i tiden var banen vært ved flere Europa Tour-turneringer, og ganske mange af verdens allermest kendte har også været på besøg. Det gælder eksempelvis den tidligere amerikanske præsident Bill Clinton, og også legendariske Jack Nicklaus er i gæstebogen.

Desuden har den tidligere irske storspiller Cristy O’Connor hjemme i klubben som pro og træner. Han var ti gange i træk fra 1955 at finde på Ryder Cup-holdet. En bedrift som ingen anden har kunnet præstere siden.

Cristy O’Connor spillede eagle, birdie, eagle på de tre sidste huller på Royal Dublin. Foto: GolfXtra

Smalle fairways, tricky greens og et væld af bunkere præger den velplejede bane, der er anlagt som mange af de traditionsrige baner i Skotland en såkaldt ud- og hjembane. Når de første ni huller er spillet, er man nærmest længst væk fra klubhuset.

Greenfee-priserne ligger i højsæsonen omkring de 200 euro – cirka 1.500 kroner – i weekender og på helligdage. Priserne er en anelse billigere på hverdage.

 

Af Jørgen Schultz
i Dublin, Irland