Dansk Golf Union står fast: Banerne bør forblive lukkede

Dansk Golf Unions bestyrelse appellerer til, at de danske golfklubber fortsat holdes lukket. Foto: GolfXtra

Dansk Golf Unions bestyrelse anbefaler, at de danske golfklubber fortsat holder baner, træningsfaciliteter og klubhuse lukket, indtil en ny hastelov, som vil gøre det muligt at udstede forbud mod at forsamles mere end to personer, er vedtaget i løbet af uge 14.

København: Diskussionerne er mange, og rundt i Danmark er der klubber, som – med restriktioner – har valgt at holde banerne åbne. Med krav om at holde afstand.

Men Dansk Golf Union fastholder sin anbefaling om, a de danske golfklubber fortsat bør holde baner, træningsfaciliteter og klubhuse lukkede.

I løbet af uge 14 skal Folketinget 2. behandle forslaget til en ny hastelov, som vil gøre det muligt at udstede forbud mod at forsamles mere end to personer. Dette forsalg vil også gøre det muligt at lukke legepladser, campingpladser og golfbaner. Dansk Golf Unions bestyrelse anbefaler, at de danske golfklubber fortsat holder baner, træningsfaciliteter og klubhuse lukket, indtil lovforslaget er behandlet.

DGUs formand Lars Broch Christensen henstiller til, at golfdanmark fortsat udviser samfundssind og står sammen om ikke at spille golf, mens der ventes på tirsdagens lovbehandling.

– Vi henstiller til, at golfdanmark fortsat udviser samfundssind og står sammen om ikke at spille golf, mens vi venter på tirsdagens lovbehandling. Hvis Folketinget vedtager loven, gives der hjemmel til at lukke golfbaner. Det er p.t. uvist om myndighederne vil bruge den hjemmel, men DGU vil tage bestik af situationen og efterfølgende tage stilling til en fælles, hensynsfuld åbning af golfbanerne efter myndighedernes anvisninger, hvis det er muligt, siger Lars Broch Christensen, der er formand for Dansk Golf Union i en melding torsdag den 26. marts.

Formanden føjer til: – Det er en utrolig svær problemstilling at navigere i, fordi der er så forskelligartede holdninger og interesser. Det er ikke, og har ikke været, vores ønske at fastholde en flere måneder lang anbefaling om at lukke landets baner. Det ligger os stærkt på sinde at komme videre hurtigst muligt og som et samlet golfdanmark. Vi ønsker alle at komme ud og spille golf under sikre og betryggende forhold, lyder det fra Lars Broch Christensen.

Dansk Golf Union vil løbende holde spillere og klubber informeret som sine overvejelser og beslutninger. DGU kommer med en ny udmelding senest den 1. april.