![Altenhof_restaurant1](https://www.golfxtra.dk/wp-content/uploads/2023/05/Altenhof_restaurant1-678x381.gif)
Der venter ganske enkelt en helt særlig kulinarisk oplevelse i den modersenierede Restaurant 18 & eins ved Gut Altenhof-golfbanen ved Eckernförde ved den tyske Østersøkyst.
Det hører ikke ligefrem til hverdagskost, at der er en Michelin-kok i køkkenet i en golfklub.
Ikke desto mindre er det tilfældet i den nordtyske GC Gut Altenhof ganske gå kilometer fra den hyggelige Østersøby Eckernförde.
![](https://www.golfxtra.dk/wp-content/uploads/2023/05/Altenhof_restaurant3-300x294.gif)
Gut Altenhof-banen er særdeles smuk, og det er også rammerne omkring restauranten. Mange hundrede år har den gamle slotsagtige ejendom bag sig.
LÆS REPORTAGE OM GOLFBANEN: Skønne Gut Altenhof i prægtig nordtysk natur
I begyndelsen af 2023 kunne GC Gut Altenhof offentliggøre, at restaurant og bar blev moderniseret, og samtidig rykkede særdeles kendte navne ud i gastronomi ind.
Kokken Arne Linke er ikke nogen hr. hvem-som-helst. I nogle år henrykkede han de spisende gæster i gourmet-restaurante Ahlmanns i Hotel Kieler Kaufmann. Her har han vakt opsigt med at kokkerere sig til en Michelinstjerne. Forud for sin tid havde han allerede slået sit navn fast i en restaurant i Erfurt i det østlige Tyskland.
![](https://www.golfxtra.dk/wp-content/uploads/2023/05/Altenhof_restaurant4-1024x833.gif)
Mange mente, at Linke var på vej til at sikre Ahlmanns Michelinstjerne nummer to, men en god bekendt fik ham overtalt til at skifte til den Gut Altenhof.
18 & eins er navnet. De 18 står for de 18 huller på golfbanen, men derefter kommer så restauranten.
Menukortet i to etaper
Spisekortet er delt i to. Der er frokostretterne fra klokken 11.30, inden der skiftes til aftenkortet fra klokken 18.
Menukortet veksler mellem traditionelle frokost- og aftenretter som eksempelvis frikadeller, clubsandwich, pizzaer til den nærmest uundværlige currywurst med pommes frites. Retten med karrypølsen har Linke og Hoffmeister forfinet – blandt andet med belgiske pommes fritter.
![](https://www.golfxtra.dk/wp-content/uploads/2023/05/Altenhof_restaurant6-1024x677.gif)
Om aftenen kræses der endnu mere, og ved særlige arrangementer viser duoen i køkkenet, hvad de virkelig kan præstere, når der inviteres til gourmetaftenen med talrige retter.
Vinkortet er helt naturligt – særligt når det gælder hvidvine – satset på tysk kvalitet. Også på rødvinssiden er der tyske muligheder, men også italienske, franske, spanske samt oversøiske australske og argentinske druer er det muligt at vælge.
![](https://www.golfxtra.dk/wp-content/uploads/2023/05/Altenhof_restaurant5-1024x608.gif)
Og fra fadølshanerne flyder der såmænd dansk øl; Carlsberg. Men også talrige andre øl-typer er på køl.
Gut Altenhof-golfbanen er en særlig udfordring, og med nyskabelserne i Restaurant 18 & eins gøres oplevelsen komplet.
Hervorragend… Er vist et rigtigt godt tysk tillægsord.
Af Jørgen Schultz
i Gut Altenhof