Hotel Skansen tiltrækker gæster med golf, whisky, spa og god mad

Hotel Skansen er rig på historie - og også whisky - på Öland i Sverige. PR-foto

Særligt whisky-kendere har i årevis haft blikket rettet mod Hotel Skansen på Öland i Sverige. Hotellet har en af verdens i antal største whisky-samlinger, som kan smages. Men der er andet at komme efter.

Öland, Sverige: Det er historiske kulisser, som omkranser Hotel Skansen på svenske Öland.

Hotel Skansen fik sit navn i 1901, men omgivelsernes historie til hotellet, som er en gammel fæstning, går helt tilbage til 1643. Hotellet blev opført i 1811 og startede med at være en retsbygning. I 1901 omdannedes det til et hotel. Kråkerkärs Skans er navnet på befæstningen, som faktisk blev opført for at forsvare sig mod danskerne. Dengang var danskerne ofte i angreb mod handelsbyen Kalmar inde på den svenske østkyst.

79 værelser tæller hotellet, hvor der holdes både bryllupper og andre store fester, ligesom mange konferencer finder sted her. Det er endvidere et typisk weekend-sted for par og familier, der vil opleve Öland. Hotellet ligger tæt på Kalmar, som tilbyder gode indkøbsmuligheder og sightseeing.

I Guinness World of Record-bog

Nu er der fred mellem Danmark og Sverige, og ikke så få danskere tager også turen til Hotel Skansen, som har meget at byde på. På Öland er der dejlige golfbaner, og på hotellet er det ikke mindst et kæmpe sortiment af whisky, som vækker opsigt.

Tilbage i 2018 snuppede hotellet titlen som det sted, hvor der var flest mulige whisky-mærker, som kunne smages. Den titel havde tidligere tilhørt Glenesk Hotel i skotske Edzell. Ikke færre end 1.179 whisky-mærker er der at vælge mellem.

Men det handler ikke kun om whisky, for hotellet har også kulinariske lækkerier i restauranten, og der tilbydes også dejlige spa-ophold.

LÆS MERE: Golf og afslapning direkte ud til Kalmarsund…

Efter en lang periode, hvor varelager og sortiment blev kontrolleret, kunne man den 11. juni 2018 foretage det officielle rekordforsøg på Öland. Det kunne her konstateres, at Hotel Skansen på Öland havde de 1.179 typer og dermed var i besiddelse af verdens største kommercielt tilgængelige whisky-sortiment på ét og samme sted.

Det var officielle Guinness World Record-kontrollanter fra London, som tilbage i september 2018 medvirkede ved ceremonien på Öland, der tronskiftet blev en realitet.

Af Jørgen Schultz

Fredrik Norén – en stolt indehaver af Hotel Skansen, tilbage i 2018 fik bevis på, at hotellet har verdens støste samtlige af whisky-typer. Foto: Hotell Skansen