Ti afvekslende baner venter på golfspillerne rundt i Tunesien

17. hul på Panorama Course på El Kantaoui-banen er én af de mest udfordrende huller. Foto: GolfXtra

Ti golfbaner er der rundt omkring i Tunesien. Banerne er ganske varierede, og de fleste af banerne ligger tæt på turistområderne ved Sousse, Hammamet og Monestir.

Ti forskellige baner er der rundt i det nordafrikanske land. Det er afvekslende og varierede golfbaner i en herlig natur. De fleste af banerne ligger tæt ved de kendte turistområder som Sousse, Hammamet og Monestir.

Her er et overblik over banerne.

The Residence Golf Course er en af Tunesiens mest eksklusive golfbaner ligger kun 20 kilometer fra hovedstaden Tunis. Banen er designet af Robert Trent Jones II og er fuld af overraskelser og udfordrende vandhazarder.

La Cigale ligger vest for hovedstaden Tunis – og er et eksklusivt anlæg med nogle huller helt ude ved Middelhavet. Foto: La Cigale Tabarka

Tabarka La Cigale er en eksklusiv og skjult perle i det nordligste Tunesien – ikke langt fra hovedstaden Tunis. Banen ligger usædvanligt naturskønt mellem skoven og havet. Mens man spiller de 18 huller eller på den 9-hullers træningsbane, kan man nyde udsigten til Tabarkas flotte oldtidshavn.

Golf Citrus Golf Citrus er Tunesiens første 45-hullers kompleks, og med sin placering tæt på Hammamets hvide sandstrande udgør stedet en fantastisk golfdestination i sig selv. Den sværeste af de to sløjfer er La Foret, hvor de 18 huller spiller rundt mellem træer og slugter, hvor der samtidig er en del vand i spil. La Forêt-banen udfordrer de lidt mere erfarne spillere med sine blinde huller, vandhazarder og bunkere.

Les Oliviers-banen er den anden 18 hullers sløjfe på Citrus-anlægget. Banen er perfekt til begyndere og let øvede spillere med sine brede fairways.

Golf Yasmine: De frodige grønne omgivelser omkring Golf Yasmine er typiske for området omkring Hammamet. Banen byder på panoramaudsigt over Middelhavet, der sender en behagelig brise ind fra havet. De mange teesteder giver spillere på alle niveauer en chance for at være med.

El Kantaoui Golf Course: I hjertet af det lækre Port El Kantaoui-område ved Sousse kan man spille en runde med flot udsigt over Middelhavet. Gamle oliventræer omgiver de to baner, som appellerer til alle typer golfspillere. Banen er vært for mange internationale turneringer i årets løb. Panorama Course er den kuperede sløjfe, mens Sea Course er mere flad og passerer forbi Middelhavets bølger.

Tredje hul på la Foret-banen – en af de to 18 hullers sløjfer på Citrus-anlægget tæt ved Hammamet. Foto: GolfXtra

Palm Links: På Palm Links ligger hul 14, 15 og 16 nærmest på stranden. Her skal der udvises forsigtighed, hvis ikke bolden skal lande i havet! Palm Links ligger få minutter fra Monastirs lufthavn, hvilket gør banen let tilgængelig fra Skandinavien.

Flamingo Golf Course er beliggende på en idyllisk skråning nær Monastir, må spillerne skiftevis bruge kraft og præcision. Ronald Fream har designet denne elegante bane med respekt for områdets flora og fauna.

Djerba Golf Club: Djerba er en fredelig ferieø, der indbyder til solbadning og vandsport, men også til golf på øens 27-hullers bane. Banen er designet af Martin Hawtree og er omkranset af eksotiske palmer. Sahara-ørkenen ligger lige i nærheden, hvilket betyder perfekt golfvejr, selv om vinteren.

 

Af Jørgen Schultz
i Tunesien