Skrøbelev Gods: Den romantiske sidegevinst ved golf på Langeland

Den gamle herregård Skrøbelev Gods er et oplagt sted at overnatte, når det gælder golf på Langeland. Foto: Skrøbelev Gods

Gælder det en golfferie, et romantisk ophold eller en stor fest. Så kan Skrøbelev Gods være svaret.

Skrøbelev, Langeland: Der ligger er barsk historie i gemmerne på Skrøbelev Gods nogle få kilometer uden for Rudkøbing på Langeland.

Det skulle være ganske vist, at den sidste henrettelse på langeland fandt sted i 1834 fra Langelands Ting og Rettersted på Skrøbelev Hede. Året forinden skulle han have gjort datteren på Esbækgården i Simmerbølle med barn. De to blev gift, men Niels Arnt, som han hed, havde ikke nok i den ene og hoppede ved siden af med en anden kvinde.

Det var ikke helt galt nok til at skulle henrettes. Men da Niels og hans elskerinde havde til hensigt at slå Niels´kone i hjel med rotteafgift, så ventede henrettelsen.

I riddersalen er der indrettet restaurant, som også kan anvendes til private fester. Foto: Skrøbelev Gods

Den gamle firlængede gård er fra 1669.

I 2006 blev den købt af udlandsdanskeren Claus Agerskov. Han fik sat gang i en omfattende restaurering, så der i dag kan ske indkvartering i eksempelvis godsets store og elegante brudesuite samt i de øvrige luksussuiter og -værelser.

Alt sammen er det smagfuldt indrettet og møbleret, og hver suite og værelser har sit eget unikke og romantiske præg.

Det er kvalitet og hygge i den store suite på Skrivelev Gods. Foto: Skrøbelev Gods

Hvert soveværelse har dobbeltsenge med kvalitets-madresser og er indrettet med draperede gardiner og smagsfulde møbler, for at du kan bo komfortabelt. Endvidere findes der i forbindelse med hvert soveværelse et stort og lyst en-suite badeværelse, indbydende bruser med to store bruse-hoveder.

Og naturligvis er der indbygget et stort luksus spa på værelset, for at gøre dit romantiske weekendophold mere attraktivt for dig eller evt. dine børn. Det sydfynske hotel & kursuscenter har ikke specielle børneværelser, men i de store luksuriøse soveværelser er der god plads til f.eks en opredning til et barn. Deter et sandt luksus herregaardsophold for to – der har hinanden kær.

I en af længerne er der gildesal, og på godset er der også en hyggelig vinkælder,

 

Af Jørgen Schultz
på Langeland