Golfbanerne ved Berlin kan nås direkte fra Aarhus Airport

Easyjet letter mod Berlin den 30. marts direkte fra Aarhus Airport to gange om ugen helt frem til sidst i oktober.

Til foråret kan turister og golfspillere pakke storbykufferten og køllerne og flyve direkte fra Aarhus Airport til Berlin. Lavprisselskabet Easyjet genåbner den populære rute til supermetropolen den 30. marts.

Århus: Aarhus Airport udvider igen sommerprogrammet og denne gang med en direkte rute til en af Europas mest populære storbyer, nemlig Berlin. Det er Easyjet, som sætter Berlin på afgangstavlen med to ugentlige flyvinger med udrejse fra Aarhus Airport fredag og mandag. Berlinflyvningerne til lufthavnen Tegel går i luften den 30. marts.

– Berlin er en strategisk vigtig rute for Aarhus Airport. Ikke alene giver vi østjyske forretningsrejsende direkte adgang til møder og konferencer i Tysklands hovedstad, men vi understøtter også den vedvarende tiltrækning, som Berlin har som storbydestination. Berlin er en by, man aldrig bliver færdig med, og den står fortsat højt på østjydernes ønskeliste over rejsemål til en weekendtur, siger Peer H. Kristensen, som er administrerende direktør i Aarhus Airport.

Én af de kendte baner ved Berlin er Scharmützelsee. Her er det Faldo Course. Foto: A Rosa Scharmützelsee

Udover at den direkte rute giver adgang til Berlins mangfoldige kulturoplevelser, attraktioner, gastronomiske restaurantmekka, hippe vinbarer og shopping-paradis og en stribe golfbaner er lufthavnen Berlin Tegel også porten til en lang række andre destinationer som for eksempel Tel Aviv, Sofia og De Kanariske Øer, der tilbydes via Easyjet’s rutenetværk.

Begejstring i VisitAarhus

I VisitAarhus vækker ruteåbningen også begejstring. Ruten er med til at sætte Aarhus på landkortet, og den imødekommer den stigende interesse for at besøge Aarhus, som der er fra tyske gæster.

– Aarhus har fået rigtigt godt fat i det tyske marked. Kombinationen af natur og kultur er et super match til det tyske publikum, og her byder vi på noget særligt i Aarhusregionen. En direkte forbindelse mellem Berlin og Aarhus er helt klart en appelsin i turbanen, og vi har allerede store forventninger til, hvad det vil få af betydning for antallet af tyske gæster i Aarhusregionen, siger Pia Lange Christensen, som er direktør i VisitAarhus.

Berlin var den allerførste rute, som lavprisselskabet Easyjet åbnede fra Aarhus Airport tilbage i september 2018. Kort tid efter debuten lancerede flyselskabet en rute til London Gatwick, der hurtig opnåede popularitet som juleshopping-rute.

fakta

Ruten til Berlin

Flyvningerne til Berlin vil være i luften fra den 30. marts til den 23. oktober 2020 med to ugentlige afgange.

Easyjet indsætter en Airbus A320 med plads til 180 rejsende, så det betyder, at der næsten er 3000 varme sæder om måneden direkte til hippe Berlin.