Royal Troon bliver vært for The Open i 2023

Royal Troon i South Ayrshire i Skotland skal huse The Open i 2023.

For tiende gang skal Royal Troon være vært for The Open. Senest var det i 2016, hvor Stenson og Mickelson leverede den uforglemmelige duel i søndagens finalerunde.

Troon, Skotland: R & A har annonceret, at Royal Troon i Ayrshire i Skotland skal være vært for The Open Championship i sommeren 2023.

Det vil være tiende gang, at Royal Troon bliver vært for The Open. I 2023 vil det præcis være 100 år siden, at banen for første gang var vært for den traditionsrige majorturnering.

For 10. gang skal Royal Troon være vært for The Open i 2023. Illustration: The Open website

Royal Troon var senest vært for The Open tilbage i 2016, hvor søndagens finalerunde blev en uforglemmelig én af slagsen, da der nærmest var tale om hulspil mellem svenske Henrik Stenson og amerikaneren Phil Mickelson. Begge leverede en fantastisk søndag – men med svenskeren som vinder af sin første og hidtil eneste majorsejr.

Selv om det har været naturligt for R & A at placere turneringen på Royal Troon i anledning af 100 året for den første turnering på banen, så vækker det opsigt, at R & A igen undlod at pege på hverken Turnberry eller Muirfield. De to baner blev forbigået igen.

Turnberry er formentlig fravalgt på grund af Donald Trumps ejerskab af banen, og Muirfield har problemer, når det gælder de kvindelige medlemmer.