Hoteller i centrum: Astoria er blevet populært boutique-hotel

Hotel Astoria i centrum af København er på kort tid blevet et populært boutique-hotel. Foto: Brøchner Hotels

Brøchner Hotels har på blot fire år gjort Hotel Astoria på Københavns Hovedbanegård til et populært boutique-hotel, hvilket har medført en stabil økonomisk vækst siden overtagelsen i 2014.

København: Brøchner Hotels er en virksomhed i hastig vækst og har på lidt over et år åbnet to luksus boutique hoteller. Brøchner Hotels overtog Hotel Astoria i 2014 og siden da, har hotellet hvert år, i løbet af fire regnskabsår, har haft positiv vækst samt fordoblet omsætningen og bruttoresultatet i perioden.

– Hotel Astoria er en arkitektonisk perle, der siden 1934 har været et ikon for byen. Vores klare mission er at drive anderledes hoteller med omtanke og derfor arbejdede vi på fra dag 1, at lave hotellet om fra et lavprishotel til et 3-stjernet boutique hotel. Hotel Astoria har derfor gennemgået en indvendig modernisering, der nøje respekterer det arkitektoniske særkende og den historie og atmosfære, der netop er unik for bygningen og dens historie, siger Karim Nielsen, CEO i Brøchner Hotels, og afslutter:

– Vi er stolte af, at vi er lykkedes med transformationen og at hotellet siden 2014 har haft en stigning på 29 procent af overnattende hotelgæster. Børsens anerkendelse af hotellets vækst vidner om en succes, som vores team af medarbejdere kan være meget stolte af.

Et hotel med historie

Alle Brøchners boutique hotellers lobbybarer har et speciale – på Hotel Astoria er det whisky. Baren har 34 forskellige slags whisky og bourbons fra Frankrig, Irland, Japan, Skotland og USA. Antallet af flasker er valgt ud fra årstallet hotellet blev opført, som var i 1934. Har man passion for whisky eller arkitektur, er hotellet åbent for alle – hotelgæst eller ej.

Når golfbanen er forladt, og man ønsker et hotel med en central beliggenhed i midten af hovedstaden, så ligger Hotel Astoria perfekt. Foto: Brøchner Hotels

Hotel Astoria er tegnet af arkitekten Ole Falkentorp og bygningen i sig selv blevet et ikon blandt arkitekturhistorikere, der har udråbt hotellet som et af de bedste eksempler på funktionel arkitektur i København. Klemt ind på en kun 6 meter bred grund, fremstår den lange bygning som et dynamisk tog ved siden af Københavns Hovedbanegård.

Meget af Hotel Astorias interiør er originalt fra 1934 såsom marmorgulvet i lobbyen samt sengegærder, døre og skabe på værelserne. Hvad mange ikke ved er, at svingdøren på Hotel Astoria faktisk er den ældste i København.