Landal GreenParks udvider med ny feriepark ved Vesterhavet

I starten af 2021 bliver Fyrklit en del af Landal GreenParks og skifter navn til Landal Fyrklit. Foto: Rene Stoklund.

Europas største ferieparkkæde Landal GreenParks udvider med sin syvende og nordligste feriepark i Danmark. Det sker, når kæden overtager udlejningsdriften og formidlingen af ferieparken Fyrklit fra begyndelsen af 2021. Fyrklit ligger midt i klitterne i Nordjylland ved Hirtshals med udsigt til Vesterhavet.

Hirtshals: Fra begyndelsen af 2021 overtager Landal GreenParks udlejningsdriften og formidlingen af ferieparken Fyrklit under navnet Landal Fyrklit. Det bliver den syvende og nordligste park i Danmark med en unik beliggenhed midt i klitterne ved vestkysten med fantastisk udsigt til havet.

”Tilføjelsen af Fyrklit til vores portefølje af parker i Danmark er helt i tråd med vores ambitioner om ekspansion i Danmark. Parken har et stort uudnyttet potentiale i for eksempel at sæsonforlænge og tiltrække nye gæster. Med tre parker sætter vi Nordjylland endnu mere på landkortet – både for danske turister, men også for vores internationale kundebase,” siger Søren Sandberg, Regional Direktør hos Landal GreenParks i Danmark.

Landal-hotellet ligger i bedste badehotel-stil ud til Vesterhavet.

Unik beliggenhed

Fyrklit er unikt placeret midt i klitterne på en over 130.000m² stor grund, der grænser op til havet på den ene side og fredede arealer til de andre sider med naboer som Hirtshals fyr og Bunkermuseet 10. batteri. Parken ligger 28 meter over havet, hvilket giver alle 178 ferieboliger i parken en fantastisk havudsigt. Selve ferieparken ligger i bunkerområdet, og nogle af ferieboligerne er bygget på resterne af de historiske bunkere. Ferieboligerne vil fortsat være privatejet, mens Landal GreenParks vil varetage udlejningsdriften af parken.

”Naturen er en integreret del af ferieoplevelsen i Fyrklit, og netop derfor er Landal GreenParks et godt match for os. Vi ser frem til at blive en del af et så stærkt og ambitiøst koncept, som vil hjælpe med at styrke og udnytte vores potentiale og forbedre gæsteoplevelsen med endnu større fokus på grønne omgivelser og aktiviteter i naturen,” siger Morten Nørgaard Morthorst, formand for Fyrklits ejerforening.

Fyrklit lever allerede op til Landal GreenParks’ kvalitetskrav, og flere af ferieboligerne er for nyligt blevet renoveret. Landal GreenParks og ejerkredsen opretter desuden en fælles investeringsfond for at sikre løbende modernisering af eksempelvis aktiviteterne og faciliteterne i parken.

Ambition om yderligere udvidelse

Siden Landal GreenParks kom til Danmark, har ferieparkkæden udvidet med ferieparkerne Grønhøj Strand, Ebeltoft, Rønbjerg, Seawest og Søhøjlandet, som tidligere var ejet af Dayz Resort, samt med Landal Middelfart. Der er investeret mere end 25 millioner kroner i udviklingen af parkerne for at sikre bæredygtige faciliteter og indendørs- og udendørsaktiviteter for alle aldre. Overtagelsen af Fyrklit er en del af Landal GreenParks’ ambition om at udvide i Danmark. Næste skridt på rejsen er at kigge mod det sjællandske.

”Vi er på udkig efter flere muligheder i Danmark, hvor vi kan tilføre værdi med vores brand og grønne koncept – ligesom vi gør med Landal Fyrklit. Vi er begyndt at se efter muligheder for samarbejde med parker eller opkøb af eksisterende parker på Sjælland og øerne, hvor vi ikke er repræsenteret endnu,” siger Søren Sandberg.