Madeira oplever markant stigning af golfspillere

Palheiro er kuperet og med masser af træer. Desværre blev en del af træerne ødelagt ved en voldsom naturbrand i 2012. Foto: Palheiro Golf

De to baner på Madeira, Palheiro Golf og Santo da Serra, kan konstatere betydelig vækst her i de første måneder af 2019.

Funchal, Madeira: Antallet af golfspillere er gået betydeligt i vejret på Madeira her i årets første næsten seks måneder.

De to baner på øen, Palheiro Golf og Santo da Serra, kan konstatere, at antallet af spillede runder næsten er vækstet med ti procent.

LÆS MERE: Palheiro på Madeira er en minderig oplevelse

LÆS MERE: Santo da Serra – en sand mesterskabsbane på Madeira

LÆS MERE: Dramatisk golf på Porto Santo

Turistorganisationerne mener, at øens milde klima, som gør Madeira til en ideel destination året rundt – og kortere rejsetid fra Europa tiltrækker golfspillere, der måske tidligere har rejst længere væk for deres golf.

Signaturhullet på Santa da Serra er det – fra gul tee – 168 meter – smukke par 3 hul med Atlanten som bagtæppe.

Det samlede besøgstal til øen er kun øget beskedent, men helt anderledes ser det altså ud på golffronten.

Golfen er dermed med til at løfte øens turistindustri. Det skyldes ikke mindst, at agenturet Discover Madeira har målrettet markedsføringen blandt andet mod golfspillere.

Gode nyheder for Madeira

En talsmand for Discover Madeira siger: – Dette er gode nyheder for turistsektoren på Madeira, og det vil vi gerne bygge videre på i resten 2019. Vi er især opmuntret af antallet af nye besøgende, der kommer til øen for at spille golf på vores gode baner.

En kort flytur fra Madeira ligger Porto Santo – en for danskere særdeles populær destination med Severiano Ballesteros-banen.
Palheiro Golf – designet af Robinson – ligger i den storslåede Palheiro Estate, som er mere end 200 år gammel. Fra banen er der en dramatisk udsigt over Madeiras bjergrige skyline og havet samt – der ligger under 10 minutter væk – øens hovedstad Funchal.

Det første bane på øen er Santo da Serra fra 1937, som blev redesignet i 1991 af Robert Trent Jones Snr, der skabte et nyt og spektakulært 27-hullers kompleks.

Endelig er der den 27-hullers, Severiano Ballesteros-designede Porto Santo Golf.

Madeira, også kendt som ‘øerne af evig forår’, har en befolkning på kun 260.000 indbyggere.