Golf og luksus i den turkisblå lagune

Le Touessrok-banen er ikke kun vidunderlig flot - men er tillige en golfmæssig udfordring.

Den lille ø Ile au Cerfs lige uden for det femstjernede Shangri-La’s Le Touessrok Resort & Spa på Mauritius’ østkyst lader intet tilbage at ønske. Golfanlægget er skabt af den tidligere verdensetter Bernhard Langer.

Shangri-La’s Le Touessrok Resort & Spa ligger i rolige omgivelser ved Trou d’Eau Douce og er et luksuriøst privat gemested, der repræsenterer Mauritius ægte ånd.

Vogt dig for teestedet! Der er masser af forhindringer, og har du ikke længden i slagene, så gå et teested længere frem.

Fra resortet er der en uforstyrret udsigt over Det Indiske Ocean fra dets eksklusive opholdsrum og sandhvide strande lige uden for døren. Her kan gæsterne opleve Le Touessroks rige historie med strejf af asiatisk gæstfrihed, hvor gæsterne også kan forkæle sig med trendy spiseoplevelser, private ø-retræter eller tee ud på en fantastisk Bernhard Langer-designet 18-hullers golfbane.

Hvis nogen skulle være så troende, at Gud ikke kun skabte Edens Have, men også et paradis for golfspillere, kan de godt vende blikket mod den lillebitte ø Ile au Cerfs. Lillebitte er måske en underdrivelse, for der er trods alt blevet plads til en 18 hullers golfbane – et golfmæssigt naturvidunder med sportslige udfordringer for såvel lav- som højhandicappere.

Masser af træer, bunkere og også vand er der i spil på banen.

Spektakulær bane

Mauritius i Det Indiske Ocean har en stribe fantastiske baner, men ret meget mere spektakulært end på Ile au Cerfs – Hjortenes ø – bliver det ikke. Hjortene har for længst forladt øen – det gjorde de længe inden, at nogen kom på idéen med at placere en golfbane på øen.

Vi er på østkysten af Mauritius i en skøn, turkisblå lagune. Inde på land ses prægtige, grønne bjergformationer, mens det blå ocean nærmest virker uendeligt til den anden side. Stilheden brydes kun af bølgerne, der slår ind over koralrevet.

Shangri-La Le Touessrok ligger ud til en stille bugt.

Det er her, den tidligere verdensetter i golf og dobbelte vinder af Masters, tyskeren Bernhard Langer, har designet Le Touessrok-banen – opkaldt efter det femstjernede resort inde på land. Akkurat som i sin golfkarriere har Langer intet overladt til tilfældighederne med designet. Banen er af høj, høj kvalitet, men sværhedsgraden er heller ikke til at tage fejl af. På mere end halvdelen af de 18 huller er der vand i spil, og rundt på banen er der masser af træer, bevoksninger og andre udfordringer.

Fire teesteder kan der vælges mellem. Fra de bagerste klodser – opkaldt efter Langer – er der udmarvende 6452 meter rundt. Championship giver en længde på 5944 meter – og svarer vel reelt til gul tee. Tournament omfatter 5242 meter, mens Forward – svarende til rød tee – giver banen en længde på 4536 meter.

Fra de komfortable værelser og suiter er der kun ganske få skridt ud til Det indiske Ocean.

Overvej teestedet

Der er god grund til at overveje, hvorfra man vil spille banen, for den kræver også udpræget præcision, og ikke så få spillere, der har prøvet kræfter med banen, har måttet konstatere et pænt indhug i boldantallet.

Turen ud til golfbanen foregår i en båd, og straks båden har lagt til ved kaj på Ile au Cerfs, er servicemedarbejdere klar med buggyen, der sørger for transport til det luksuøse klubhus med et karakteristisk stråtag, hvor køkkenet og baren byder på forfriskninger efter en golfmæssig ø-rundtur med særlig kvalitet.

SE FOTOS FRA SHANGRI-LA RESORT
Foto: Markus Gortz


« af 7 »

Akkurat som golfbanen ikke lader noget tilbage at ønske, er et check-in på Shangri-La’s Le Touessrok Resort & Spa en oplevelse for livet.

Der kan vælges mellem traditionelle hotelværelser eller en af de de mange suiter, der findes på en lille ø, Frangipani Island. Fra alle suiter er der adgang til den kridhvide sandstrand med udsigt ud over oceanet. På øen er der også forskellige wellness-faciliteter.

Hele resortet i Trou d’Eau Douce-bugten ligger godt beskyttet af koralrevet og er ligeledes i en bekvem afstand til lufthavnen på Mauritius. Under en time tager turen til lufthavnen. Men hvem vil egentlig gerne tilbage til jumbojet’en?

 

Af Jørgen Schultz
på Mauritius