Nye tider på Djursland: Lübker Golf Klub har overskud og forventer vækst

Lübker Golf Klub har formået at skabe overskud - og har også forventninger om vækst.

Det er lykkedes Lübker Golf Klub at opnå tilstrækkelig opbakning blandt resortets boligejere til en ny aftale- og driftsstruktur, som sikrer det økonomiske fundament for den nye foreningsdrevne DGU-klub.

Nimtofte: Det er ved at være et år siden, at Lübker Golf Klub overtog driften af det prisbelønnede golfanlæg, Lübker Golf Resort. Anlægget omfatter tre mesterskabs-sløjfer samt en 9 hullers træningsbane, i alt 36 huller med tilhørende klubfaciliteter. Klubben opnåede i sin første sæson cirka 500 medlemmer.

– Bestyrelsen har stor tiltro til, at antallet af medlemmer, trods en for golfsporten i Danmark lidt vanskelig tid, kan øges de kommende år. Og det gælder også for antallet af green-fee gæster, som siden golfanlæggets åbning har bidraget væsentligt til indtægtsgrundlaget, udtaler klubbens formand, Thomas Kylling, i en pressemeddelelse.

Med opbakning fra boligejerne er der klare forbedringer økonomisk på Lübker. Foto: Lübker Golf Resort

Boligejere bakker op

Klubbens bestyrelse bygger sine forventninger på flere forhold. Først og fremmest er der nu etableret et solidt økonomisk fundament under golfklubben via den nye struktur, som 2/3 blandt resortets boligejere bakker op om via støtteforeningen Lübker Friends. Det giver ro og mulighed for at fokusere på at forbedre rammerne og udbrede kendskabet til det fantastiske baneanlæg.

– Flere skal vide, at vi har dette fantastiske og naturskønne baneanlæg på Djursland, som er designet af den anerkendte banedesigner Robert Trent Jones Junior og kåret til at være blandt Europas bedste, siger Thomas Kylling.

Der er desuden planer om udbygning af resortets aktiviteter og faciliteter samt at skabe flere ferieboliger og hotelværelser. Det skulle gerne tiltrække flere gæster, som ønsker at spille golf på et baneanlæg i topklasse.

Som en konsekvens af finanskrisen og en uheldig struktur blev resortet ikke færdigudbygget efter åbningen i 2008. Det betød, at den oprindelige golfklub ikke kunne drive golfanlægget økonomisk. Ved indgangen til 2019 lykkedes det imidlertid at opnå tilstrækkelig opbakning blandt resortets boligejere til en ny aftale- og driftsstruktur, som sikrer det økonomiske fundament for den nye foreningsdrevne DGU-klub, som dermed kunne overtage driften af golfanlægget før sæsonstart.

Thomas Kylling siger afsluttende om fremtiden: – Overskuddet for 2019 samt budgetteret fremgang i 2020 vidner om, at den nye struktur bag klubben virker. Det er vi glade for. Det giver ro og overskud til, at vi kan tænke fremad og iværksætte nye initiativer.