Populære Costa Adeje med Atlanten som nabo

Fra flere af hullerne er udsigten ud over Atlanten ganske enkelt betagende. Foto: Costa Adeje Golf

Costa Adeje er én af de populære golf-adresser på Tenerife. Banen – med dets 27 huller – rummer kvalitet, særprægede terrasse-hylder samt naturskønne omgivelser.

Den gamle Europa Tour-bane Costa Adeje tilhører de mest populære på Tenerife.

Fra turistmekkaet Playa Las Americas sættes der kurs forbi Fanábe og videre mod Adeje – et ferieområde i den bedre ende af skalaen. Her ligger Costa Adeje med dens 27 huller en anelse i skjul. Forvent dog ikke at få banen for jer selv. Costa Adeje er en eftertragtet golf-adresse her på sydsiden af Tenerife.

I modsætning til mange andre golfbaner, så er fordelingen af par 3, par 4 og par 5-huller på Costa Adeje ens. Det betyder, at der er seks af hver slags par 72-banen. Banearkitekten Pepe Gancedo har formået at designe banen, så der både startes og afsluttes med gode par fem huller. Hul 18 er dog markant sværere end første hul.

4. hul spiller direkte ud mod Atlanten. Der kan ofte være en del modvind. Foto: GolfXtra

Championship Course er den mest populære, men også ni hullers-sløjfen Los Lagos er bestemt værd at prøve kræfter med. Los Lagos er en anelse kortere end de to sløjfer på mesterskabsbanerne, men med fem søer, som har en dramatisk indvirkning på spillet, gør, at det er en teknisk krævende sløjfe, som bestemt kan anbefales at blive spillet to gange. For de fleste vil det kun blive bedre anden gang.

Store turneringer

Costa Adeje har gennem årene været vært ved flere store internationale turneringer – både hos herrerne og ikke mindst på kvindesiden. Hos herrerne var det BMW Golf Cup International World Final 1999 og Europa Tour-turneringen Canarias Open de España 2003. Kvinderne Tenerife Ladies Open har været afviklet 2005, 2008 og 2009 samt Spanish Open Ladies 2014.

Signaturhullet kan der være delte meninger om at udpege, for der er flere kandidater. Men når det gælder om at kåre det absolut smukkeste hul, så er der ingen vej uden om hul 4 – et 406 meter langt par 4 hul.

Drivet skal sendes hen over en slugt, og det er her, at der skal tages vigtige beslutninger om, hvor meget, der skal skæres af hjørnet. Men alt hvad der er for kort eller for meget i højre, ender nede i dybet.

Naboøen La Gomera kan skimtes over på den anden side Atlanten. Foto: Costa Adeje Golf

Ude på fairwayen, hvor de karakteristiske terrasse-hylder for alvor gør sig gældende på dette hul, er der et uhindret blik ned mod green, som er omkranset af en stenmur. Hele vejen fra tee til green er der et enestående view ud over Atlanten og med naboøen La Gomera bag de blå bølger. Det bliver ikke meget smukkere.

Pas på i buggy’en

Det er også på dette hul, at det gælder om den største agtpågivenhed for dem, som vælger at køre buggy. De karakteristiske hylder kan ikke rigtig ses, når det går nedad, så det gælder om at holde øje med de skilte, som anviser de rigtige steder at passere nedad. Det vil medføre ulykker blot at drøne ud over hyldekanterne for at komme fremad på fairway.

Efter hul 4 ændrer banen karakter. Der bliver mindre plads. Hul 5 er et kort 124 meter par 3 hul fra gul tee. Fra rød tee er der kun 85 meter. Men hullet besværliggøres af, at der spilles relativt stejlt opad, så det kan være vanskeligt at vælge det rigtige jern, for også vinden spiller ind. Samtidig er green beskyttet at bunkere på begge sider.

Allerede to huller senere kommer der endnu et par 3 hul, hvor der skal slås hen over buskads og masser af træer. Hul syv er 147 meter fra gul tee.

Par 3-hullerne er en oplevelse

Par 3 hullerne er i øvrigt en oplevelse – et kapitel for sig. Hullerne er naturmæssigt pragtfulde, og de varierer ganske meget i længde. Fra det korte hul 2 på 113 meter til det svære hul 10 med en længde på 198 meter. Her kan vinden endda komme direkte mod spilleretningen, så ikke så få handicapgolfere må gribe til driveren for at komme i nærhed af green.

9 hullers-sløjfen Los Lagos er noget kortere end Championship Course – men absolut en oplevelse. Foto: Costa Adeje

 

Efter golfrunden er der al mulighed grund til at forlænge opholdet på Costa Adeje med et ophold på terrassen uden for klubhuset. Ofte tilbyder Costa Adeje en attraktive pakke med greenfee, buggy samt en buffet. I sommerhalvåret ligger disse pakker på mellem 150 og 160 euro – for to personer vel at mærke. Og buffet’en lader ikke noget tilbage at ønske med fiske, tapasretter samt forskelligt kød fra grillen. Og så er vinkortet en oplevelse, hvis ikke varmen skal skylles ned med koldt cerveza fra hanen.

 

Af Jørgen Schultz,
i Adeje på Tenerife