Madrid er proppet med gastronomiske perler

Den spanske hovedstad Madrid byder på masser af oplevelser - ikke mindst kulinariske. Foto: Det Spanske Turistkontor

Ved siden af en lang række golfbaner har den spanske hovedstad meget andet at byde på. Særligt når det gælder kunst og gastronomien.

Flere og flere har fået øjnene op for en stribe af dejlige golfbaner lige omkring Madrid.

Madrid er med sine omkringliggende områder en sand skattekiste fyldt med kulturelle rigdomme og kulinariske herligheder. Med det milde efterårsvejr og de lange solrige dage er de tidlige efterårsmåneder, september og oktober, det perfekte tidspunkt at udforske dette charmerende område i hjertet af Spanien

Den pulserende hovedstad rummer alt fra storslået, elegant arkitektur til smukke parker, snoede gader og stræder og ikke mindst charmerende plaza’er, som taget ud af en Pedro Almodóvar-film. Byen er ifølge en pressemeddelelse fra Det Spanske Turistkontor af gode grunde kendt som kunstens mekka, og det ville være en skam at rejse til Madrid uden at aflægge besøg forbi Den Gyldne Kunsttrekant, der dækker over tre af de mest velansete kunstmuseer i verden: Prado, Thyssen-Bornemisza og Reina Sofía.

Autentiske madoplevelser

Når sulten melder sig, er du kommet til det rette sted. Madrid er proppet med gastronomiske perler og autentiske madoplevelser.

La Gran Tasca byder på autentisk spansk madlavning. Foto: La Gran Tasca

Sving eksempelvis vejen forbi La Gran Tasca, en ikonisk restaurant i Tetuán-dristriktet, der efterhånden er blevet et benchmark for byens gastronomiske scene. Prøv deres ikoniske ret “cocido madrileño,” der har været på menukortet siden 1942.

Er man til madmarkeder, bør man lade sig overvælde af det overdådige udvalg af tapas på Mercado de San Miguel, der byder på alt fra røget skinke til saftige oliven og friske rejer.

Vil man have underholdning til maden, bør man reservere bord hos Torres Bermejas, hvor man kan nyde delikate retter til et betagende Flamenco-show.

Af Jørgen Schultz