Vindeballe Kro på Ærø er ø-hygge – ikke langt fra golfbanen

Idyllisk ligger Vindeballe Kro midt på Ærø - kun 15 kilometer fra golfbanen. Foto: Visit Ærø/Lasse Hjort

15 kilometer fra Ærø’s smukke golfbane ligger Vindeballe Kro; med status som medlem af den landsdækkende kæde Small Danish Hotel.

Vindeballe, Ærø: Golf på Ærø kalder nærmest på et ophold på flere dage. Ikke alene den smukke golfbane nærmest inviterer til et gensyn, og desuden er der en lang række andre oplevelser på øen.

Gælder det overnatning, så er Vindeballe Kro én af mulighederne – kun 15 kilometer fra golfbanen. Vindeballe Kro ligger midt på Ærø, lige ved hovedvejen mellem Søby og Marstal. Kroen kan dateres tilbage til 1726, og har i 2022 fået nye ejere. Kroen summer af en gammel krostue med en masse historie, stor festsal, hyggelig gårdhave og opholdsrum, hvor man kan trække sig tilbage efter en oplevelsesrig dag på øen.

En hyggelig restaurant og krostue er med til at gøre dagens strabadser på golfbanen til en god afslutning på dagen. Foto: Small Danish Hotels

Fra kroen er der kort afstand til stranden, uanset om der køres mod øst eller vest, og for naturelskere gælder det om at tage ud og opleve Voderup Klint. Det er et imponerede flot natursyn, hvor lyden af havets brusen og saltet i luften kun vil gøre oplevelsen endnu mere speciel. Besøg også øens største by, Søfartsbyen Marstal, hvor du kan opleve søfartsmuseet og de mange farverige huse rundt på gaderne. I Ærøskøbing kan du gå i historiens fodspor med en gåtur i den gamle bydel eller tage på det lokale ølbryggeri og få smagt de lokale dråber.

Kirkerne på Ærø er også godt besøgt, hvor Marstal Kirke eller Bregninge Kirke kan være et besøg værd, mens de små og charmerende strandhuse er med til at skabe en idyllisk stemning på øen.

I 2022 åbnede Skipper Park Marstal, en maritim forlystelsespark, som især vil skabe mange sjove oplevelser for børnefamilier.

Alle værelser moderniseres

Alle værelser har/vil få TV i 2022, mens alle værelser også løbende vil blive moderniseret gennem 2022. Den gamle krostil vil dog blive bevaret med synlige bjælker, så krostemningen stadig er i højsædet. Alle standard værelser er med fælles bad og toilet på gangene, men der er morgenkåber på alle værelser. Master værelset har eget bad og toilet.

I restauranten kan du enten nyde en dejlig frokost eller et skønt aftenmåltid. Efter en dag med oplevelser på Ærø, kan du også nyde et glas vin til at slutte dagen af på.

Til frokost byder restauranten f.eks. på lækker stjernekaster, en saftige pariserbøf eller dagens salat, mens du om aftenen kan nyde en lækker rejecocktail, sprøde bøffer og wienerschnitzel, og slutte af med dagens kage sammen med is.

Af Jørgen Schultz