Hinch er nyeste irske destilleri

Ved rundvisningen får de besøgende mulighed for at komme helt tæt på de nye kobberkedler.

Hinch er det nyeste whiskydestilleri på den grønne ø. Ved destilleriet lidt syd for Belfast i det nordirske er der også en restaurant.

Belfast, Nordirland: Ikke færre end 26 whiskydestillerier ligger spredt ud på Den Grønne Ø. Tre af dem ligger i området omkring Belfast i Nordirland.

Den yngste af af dem er Hinch Destillery, som efter golfrunden så absolut er et besøg værd.

”Yngst” skurrer måske i ørerne, når vi taler whisky. Men en rundtur/smagning glæder ganen, for Hinch har allerede vundet adskillige priser for sine destillerede dråber, der lagres på gamle sherry-, rødvins- eller ølfade.

Hinch er taget fra Ballynahinch, der betyder ‘øens by’ på gælisk – og er beliggende blandt County Downs bølgende grønne drumlin-bakker. Her er der skabt et destilleri, der har ambitioner om at være kreative langt ud over det let opnåelige. County Down har en stærk destilleringshistorie og var fra slutningen af det 18. til det tidlige 20. århundrede hjemsted for syv irske whiskyproducerende destillerier.

Udover whisky er der også en enkelt gin med i sortimentet i Hinch Destillery.

Hinch er inspireret af destilleringstraditioner og færdigheder, der er udvekslet gennem århundreder.

Ved destilleriet ligger også Hinch Brasserie – en restaurant, hvor der er mulighed for at nyde en frokost eller en middag.

Af Jan Frimodt
i Nordirland