Hver tredje planlægger juleferie i udlandet

I følge en undersøgelse fra rejseselskabet Apollo rejser ganske mange danskere afsted på juleferie. Foto: Apollo

Julen nærmer sig med hastige skridt. Nogle fejrer med familien derhjemme med juletræ og traditionel julemad. Andre pakker kufferten og rejser ud af landet for at undgå julestres, stå på ski, nyde familien – og måske også nyde flere runder golf. Fuerteventura er den foretrukne destination hos Apollo.

Klassisk jul med juletræ og julemad? Eller julefest under sydens sol med julehygge på en anden måde? Der er mange måder at fejre julen på. En undersøgelse foretaget af Apollo viser, at mere end hver tiende dansker allerede har bestilt en julerejse, mens yderligere knap hver fjerde (23 pct.) planlægger at bestille en rejse i juleferien.

Når vi rejser væk i julen, er det primært for at få kvalitetstid med familien eller for at slippe for den stress, der kan være forbundet med at få styr på det helt rette træ, de rette julegaver og få tryllet den helt rigtige julemiddag frem. En del af dem, der rejser væk, vælger også at være aktive med eksempelvis ski eller golf.

Hos Apollo rejser flest i juleferie til Fuerteventura. Her er det én af øens golfbaner, Fuerteventura Golf med Sheraton-hotellet. Foto: Apollo

Familiefri jul og mig-tid

– Der er mange, der stresser alt for meget over julen, og derfor er det dejligt, at der er mange, der vælger at slippe det stressmoment ved fx at rejse væk over julen for på den måde at have mere tid og overskud til sig selv og måske den nærmeste familie. Lidt tid væk fra det hele, hvor man kan få det hele serveret og der ikke er nogen forventninger, kan nogle gange gøre underværker, siger Glenn Bisgaard, salgsdirektør hos Apollo.

Ifølge Apollos egne tal er otte ud af ti rejser booket hen over juleferien, og det mest populære rejsemål for danskerne er Fuerteventura.