Matchtour Norden blev skabt ud af coronakrisen 

Kerteminde Classic er en af turene, som indgår i Matchtour Norden. Her skal der spilles på fantastiske Great Northern. Foto: Great Northern

Green2green har ligesom de fleste andre aktører i branchen haft svære tider, mens coronapandemien har sendt rejsebranchen til tælling. Men Matchtour Norden er en lille solstråle midt i coronamørket. 

 Det er ikke ligefrem destinationer i Danmark og det øvrige Skandinavien, som har grundlagt rejseselskabet Green2green’s markante vækst gennem årene. 

Green2green er blevet en betydelig aktør, når det gælder golfrejser ud i den store verden. Men akkurat som det har været tilfældet for de fleste andre rejseselskaber, så har det Århus-baserede firma også været i knæ, mens coronapandemien har hærget. 

Lufthavne har lignet spøgelsesbyer, og mens det ene fly efter det andet stod groundet, så måtte der tænkes nye tanker rundt ved rejseselskaberne. Green2green var ingen undtagelse. 

LÆS MERE: Matchtour Norden

– Ideen og initiativet med Matchtour Norden er ganske rigtigt et resultat af coronanedlukningen. Mens rejser ud i verden i lange tider ikke var muligt, sad vi tilbage med et maskineri, som stod stille. Det fik os til at tænke på noget nyt, og så kom ideen med Matchtour Norden, fortæller Ole Grauting, der er medejer af Green2green. 

– Konceptet ligner de matchture, som vi har haft på programmet i en årrække – både rundt i Europa og til oversøiske destinationer. Nu gælder det nogle lidt kortere ture rundt i Danmark – og med tiden også til Sverige, Norge og til Tyskland. Det handler ikke kun om golf, men ofte er der også bygget andet på programmet som eksempelvis noget kulinarisk og/eller noget kulturelt. Det er mindre grupper op til omkring de 24 deltagere, og det betyder, at der også er et socialt aspekt. 

Gæsterne har taget godt imod 

Ole Grauting tilføjer, at der er taget rigtig godt imod initiativet, som allerede blev udtænkt under den første, dramatiske nedlukning tilbage i 2020. 

Det er en lang række destinationer, som udgør mulighederne for at være med i Matchtour Norden. Det gælder Ærø Classic, Samsø Classic, Marienlyst Strandhotel Classic, Hjerting Badehotel Classic, Kerteminde Classic og Skagen Classic. Blandt de udenlandske muligheder er Gut Kaden Classic i Nordtyskland, Skåne Classic i Sverige samt Åland Special. 

Af Jørgen Schultz