Spænd faldskærmen højt oppe i Salobres bjerge

Det sværeste drive på Salobre New Course er her på hul 5, hvor en dramatisk kløft skal forceres. Foto: GolfXtra

Salobre Hotel Resort & Serenity’s to golfbaner er én oplevelse hver for sig. New Course er én ganske særlig oplevelse uden sidestykke på øen. Og så er greens fortræffelige.

Salobre, Gran Canaria: Som det eneste resort på Gran Canaria omfatter Salobre Hotel Resort & Serenity to 18 hullers-baner.

Det er ikke New Course – tidligere kaldet for North Course -, som er den mest kendte af de to Salobre-baner. Ikke desto mindre er golfbanen en oplevelse ud over det sædvanlige. Banen adskiller sig væsentligt fra de øvrige baner på øen.

LÆS OGSÅ: En stærk afslutning på El Cortijo på Gran Canaria

LÆS OGSÅ: Det historiske vingesus på Bandama

Det kan godt være, at banen kun er par 68 og måler 4.456 meter fra gul tee og næsten præcis 1.000 meter kortere fra rød. Men banens layout er noget ganske særligt. Vær sikker på, at buggy’en har strøm nok. For rundturen på New Course går op og ned, som ganske få andre baner kan matche. Med på den absolutte plus-side er også greens, som i begyndelsen af september 2019 – umiddelbart inden højsæsonen indledes – er helt fortræffelige.

Hul 3 på New Course – her set fra green – er første møde med et utal af udfordringer. Foto: GolfXtra

Dramatiske højdeforskelle

De store højdeforskelle, hvor der både spilles op og ned, stiller store krav til præcisionen. For straffen for de upræcise slag venter omgående på de fleste huller, hvor bjergsider og kløfter står i kø for at tage sig af bolde, som ikke holdes på græsset.

Det begynder forholdsvist fladt med først et kort par 4 hul på 256 meter fra gul og derefter et 155 langt par 3 hul. Så kommer det første varsel om, hvad der venter på denne bane. Fra teestedet på hul 3 – banens første par 5 hul på 406 meter – kigges der ud mod en smal fairway, inden andetslaget nærmest er blindt. Tredjeslaget går hen over en slugt ind mod en ganske lille green, som oven i købet er i to niveauer.

Hul 5 har nok banens sværeste slag fra teeboksen, hvor der kke er plads til dårlige slag, hvis der skal gøres forhåbninger om at komme ud over en dramatisk kløft. Det gælder både fra gul og rød tee.

Mens det endnu er forholdsvist fladt; her er det hul 2 – et par 3 hul på 155 meter. Foto: GolfXtra

På hul 10 og 11 kommer to modsætninger. Hvor hul 10 – et par 4 hul på 256 meter – går op, op og op, så sker det modsatte på hul 11, hvor én af banens mest snævre fairways skal rammes langt, langt nede. Hullet er kun på 306 meter, og hvis fairwayen rammes, så er der kun et ganske kort jern ind til green.

Mod slutningen af banen kommer der mere “normale” huller, hvor højdeforskellene ikke længere er helt så voldsomme.

New Course blev åbnet i 2008 og blev designet af Ron Kirby, som også har Royal Golf Club i Ørestaden på samvittigheden. Det er et lille mesterværk, som Kirby har skabt oppe i højderne. Old Course er mest kendt, men et besøg på Salobre-anlægget er ikke komplet, før New Course er spillet.

Men husk: Spænd faldskærmen. Og kør forsigtigt.

 

Af Jørgen Schultz
på Gran Canaria

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*