Speedweek sender hastigheder på Royal Oak’s greens på himmelflugt 

Historien om Speedweek på Royal Oak går tilbage til 2009, og året efter blev der sat rekord, da greens blev målt til mere end 14 på stimpmeteren. Her er det green på Lake 7. Foto: Royal Oak Golf Club

På Royal Oak-banen i det sønderjyske skrues hastighederne på greens gevaldigt i vejret. Syv dage i august kan gæster og medlemmer prøve kræfter med hastigheder på greens, som ellers kun findes i ganske få professionelle turneringer.

Jels: Efter et enkelt års pause – på grund af coronapandemien – bliver der igen skruet gevaldigt op for hastighederne på greens på Royal Oak i Jels i Sønderjylland. 

2021-udgaven af Speedweek står for døren – og vil blive afviklet i dagene fra mandag den 9. august til og med søndag den 15. August. I løbet af denne uge vil medlemmer og greenfee-gæster træde ind på greens, hvor hastighederne vil være oppe på samme højder, som de professionelle spillere ellers kun oplever.  

Speedweek blev for første gang gennemført i 2009. Siden har initiativet Speedweek i flere år tiltrukket masser af greenfee-gæster. 

Klippehøjden sænkes 

Greenkeeper-staben med Mitchell Davis i spidsen er så småt ved at få hastighederne på greens hidset op. Efter at greens blev proppet i slutningen af juni, øges kvaliteten nu uge for uge, samtidig med at greenkeeperne stille og roligt sænker klippehøjden. Det betyder, at greens allerede fra midten af juli og frem til afviklingen af den årlige Speedweek vil blive hurtigere og hurtigere. 

Greenkeeperne lover hastigheder på greens, hvad altså kun de professionelle golfspillere oplever ude touren. Måske bliver greens på Royal Oak endda hurtigere, for der er sjældent hastigheder på over 10,5 på stimpmeteren på eksempelvis Challenge Touren. Det er klart hastigheder, som vil blive overgået på Royal Oak. 

Rekorden kom i en knastør sommer tilbage i 2010, hvor hastighederne nåede op på vanvittige 14 på meteren. Det var golf på glasplade-greens, hvor ikke så få var ude for at tre-putte, eller det der var værre. Helt galt kan det gå, hvis spillerne ikke giver sig selv et op ad bakke put. Ligger bolden over hullet, er det stort set umuligt at stoppe bolden ved hullet. Lige med undtagelse af de bolde, som falder i. 

Reservationer af starttider foregår via Golfbox. 

Af Jørgen Schultz